Quiz: How to Buy the Right Big Green Egg For Your Barbeque Needs

You know you’re serious about your barbeque when you’re considering buying a Big Green Egg. There are many sizes of Big Green Egg to choose from, including Mini, MiniMax, Small, Medium, Large, XLarge and 2XL. This quick quiz will help guide you through the questions that will make your choice of Big Green Egg easier.

1. What is the ideal size of Big Green Egg for those with limited space such as a balcony or patio?

a. Small
b. Medium
c. Mini
d. Large

Answer: Mini. Along with being a great size for apartment patios or balconies, the Mini Big Green Egg is ideal for picnics and tailgating. The Mini can cook two chicken breasts or one steak at a time. 


2. I host small to medium-size gatherings and also to an occasional family picnic. Which Big Green Egg is a balance between portability and capacity?

a. Medium
b. Small
c. Large
d. XLarge

Answer: Medium. Sized for smaller families or couples, the Medium Big Green Egg is one of the most versatile, providing plenty of cooking area, yet easily fitting in smaller backyards. Four racks of ribs or six burgers can fit on the grill area.


3. Time for some barbecue! I’m a barbecue enthusiast who often hosts large gatherings or experiments with different recipes, which size is the most suitable?

a. XLarge
b. Large
c. 2XLarge
d. Medium

Answer: Large. As the most popular size of Big Green Egg, the Large accommodates most family gatherings and can handle baking, roasting or smoking. Large enough for eight stakes at once, it’s also efficient enough for a quick meatloaf.


4. Events, parties and catering is my thing. Which Big Green Egg size provides an expansive cooking area?

a. Small
b. 3XLarge
c. XLarge
d. Medium

Answer: XLarge. You can prepare several meals at once over the coals. The grill surface can fit up to 24 burgers or a couple holiday turkeys and trimming.


5. I have a catering business and need reliability and massive cooking capacity. Which one is for me?

a. 2XLarge
b. Medium
c. Small
d. Large

Answer. 2XLarge. Large groups and family reunions are no sweat with this top-of-the-line Big Green Egg. Able to meet demands of restaurants or caterers, this Big Green Egg can handle up to 40 burgers or 16 whole chickens or 1 suckling pig.


6. I’m on a budget. Which size may be more budget-friendly?

a. 3XLarge
b. XLarge
c. Mini
d. Medium

Answer: Mini. Cook with Big Green Egg quality while not breaking the bank. The Mini utilizes the same Big Green Egg design elements as larger models yet is more affordable.


7. I’m all about camping trips or tailgates, Which sizes are more portable?

a. Medium
b. Small
c. Mini
d. MiniMax

Answer: MiniMax. If portability is your primary concern, this Big Green Egg comes with is own transportation with sturdy, easy-to-grip handles. While portable in size, it can still handle four burgers or a rack of ribs.


8. I’d like to cook a variety of dishes as family meals, which Big Green Egg would offer enough space for that kind of cooking?

a. Small
b. Medium
c. Large
d. 2XLarge

Answer: Medium. With enough room for four steaks or a half dozen burgers, the Medium Big Green Egg is large enough for lots of different kinds of cooking, yet compact enough not to get in the way of a busy family.